دکتر مرتضی عبدالهی متخصص کودکان و نوزادان

ایران، مشهد ، کلینیک پزشکی دکتر مرتضی عبدالهی ، واحد 01

تلفن تماس05136230049

پیشگیری از آلرژی و حساسیت غذایی در کودکان زیر یک سال

جهت پیشگیری از حساسیت های غذایی در سن شروع تغذیه بایستی به چند نکته توجه نمود

مهمترین نکته عدم مصرف شیر خشک است.کودکانی که شیر خشک مصرف میکنند تا سه برابر کودکان شیر مادر خوار دچار حساسیت و آلرژی میشوند

نکته دوم سن شروع غذای کمکی است.سن مناسب شروع غذای کمکی ۴ تا ۶ ماهگی است.کودکانی که زودتر از ۴ ماهگی تغذیه کمکی شوند ریسک آلرژی بسیار بالایی در آینده خواهند داشت.

اضاف نمودن تدریجی مواد غذایی به رژیم غذایی کودک اهمیت زیادی دارد.این اقدام سبب میشود که اولا اگر الرژی به ماده غذایی خاصی وجود داشته باشد آن ماده بهتر شناسایی شود و از طرفی اضافه شدن تدریجی سبب شناسایی بهتر مواد توسط سیستم ایمنی کودک و حساسیت زدایی میشود.

رعایت محدودیتهای غذایی برای سنین مختلف هم در پیشگیری از حساسیت بسیار مهم است.بعنوان مثال شیر گاو را نباید قبل از یک سالگی به کودک بصورت حجم زیاد داد.

تماس پوستی و مخاطی با غذا هم نقش بسیار بزرگی در کاهش حساسیت غذایی دارد.کودکانی که در این سنین با غذا بازی میکنند کمتر حساسیت پیدا میکنند نسبت به کودکانی که فقط توسط والدین با قاشق تغذیه میشوند…بعنوان مثال کودکی که با ماست بازی میکند خیلی کمتر از کودکی که از همان ابتدا به او ماست داده میشود دچار حساسیت به ماست میشود..

 

پیام بگذارید

(0 دیدگاه)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی شده توسط ساینا وب