دکتر مرتضی عبدالهی متخصص کودکان و نوزادان

ایران، مشهد ، کلینیک پزشکی دکتر مرتضی عبدالهی ، واحد 01

تلفن تماس05136230049

فرنی غلات .بهترین غذا برای شروع تغذیه کمکی و ادامه تا یک سالگی

بهترین غذا برای شروع غذای کمکی پودر غلات است.

فرنی با آرد برنج (پودر غلات ) تهیه میشود و بهترین غذا برای شروع است.

در اولین روز شروع غذای کمکی فرنی بایستی با آب تهیه شود و استفاده از شیر گاو یا شیر پاستوریزه مجاز نیست

.

مواد لازم

آب ۲۰۰ میلی لیتر ۰حدود یک لیوان کوچک)

آرد برنج ۲٫۵ گرم (حدود یک قاشق مربا خوری صاف)

نبات نیم تا یک گرم(اندازه نخود)

.

طرز تهیه.

پس از جوشاندن آب و حل شدن نبات در آن بایستی بتدریج حین هم زدن آرد را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا قوام بگیرد.

.

فرنی در روزهای بعد چطور باید باشد.

در روزهای بعد میتوان کم کم مقدار آرد انرا زیادتر نمود و قوام آنرا بیشتر کرد.ولی مقدار نبات نباید اضافه شود.این مقدار نبات جهت شیرین کردن فرنی نیست و فقط اثر کاهش نفخ دارد

اضافه کردن شیر گاو یا پاستوریزه به فرنی در روزهای ابتدایی مجاز نیست و بعد از ۸ ماهگی در صورت صلاحدید پزشک و نداشتن آلرژی میتوان بتدریج شیر گاو به فرنی اضافه نمود(توجه کنید شیر گاو به تنهایی تا قبل یک سالگی مجاز نیست.ولی در فرنی چون مقدار آن کم است گاهی میتوان ۸ ماهگی با صلاحدید پزشک اضافه نمود)

در صورت کافی بودن شیر مادر جهت دوشیدن میتوان به فرنی از همان ابتدا شیر مادر اضافه نمود.

.

طرز تغذیه نوزاد در روز اول

پس از تهیه فرنی باید اجازه دهید که ولرم شود..سپس کاسه فرنی را در جلوی کودک قرار دهید .کودک در این سنین هنوز توانایی نشستن ندارد و در آغوش والدین است…در همین حالت کودک بایستی اجازه داشته باشد که به غذا دست بزند و تلاش کند که خودش با دست بخورد(دست کودک شسته شده و غذا ولرم باشد).تلاش کودک و بازی او با غذا سبب افزایش اعتماد به نفس کودک میشود و از طرفی بعلت تماس پوستی احتمال آلرژی و حساسیت به مواد غذایی کمتر میشود.والدین با قاشق فقط یکی دو قاشق به کودک فرنی بدهند کافیست.

کودک در ابتدا فقط غذا را مزه مزه میکند و ممکن است بخورد و یا غذا را از دهانش بیرون دهد.هر دو حالت طبیعیست و روز اول فقط جهت کسب تجربه برای کودک است.

.

سوال والدین در مورد ترکیبات تجاری مشابه فرنی در داروخانه ها.آیا میتوان به کودک این ترکیبات را بجای فرنی بدهیم؟

جواب:این ترکیبات با نامهای تجاری مختلف بسیار خوش طعم تر از فرنی بدون شکری است که خودتان میپزید.در نگاه اول ممکن است به نظرتان خوب باشد چون کودک بعلت خوش طعمی بیشتر میخورد ولی سبب میشود ذایقه کودک نا مناسب شکل بگیرد و بیشتر به غذاهای مصنوعی متمایل شود.از طرفی در این سن اصلا نیازی به زیاد خوردن غذا نیست.فقط چند قاشق مزه کردن برای کودک کافیست.و بهتر است این ترکیبات از رژیم غذایی کودک حذف شود و فقط مختص جاهایی که امکان آشپزی نیست باشد مانند سفر یا مهمانی

پیام بگذارید

(0 دیدگاه)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی شده توسط ساینا وب