دکتر مرتضی عبدالهی متخصص کودکان و نوزادان

ایران، مشهد ، کلینیک پزشکی دکتر مرتضی عبدالهی ، واحد 01

تلفن تماس05136230049

شروع حبوبات وغلات

غلاتی مانند برنج بصورت آرد از همان ابتدای شروع غذای کمکی شروع میشود ولی بصورت برنج کامل تر در شیر برنج در هفته دوم غذای کمکی قابل استفاه است..برنج کته شده هم از حدود ۷ ماهگی به بعد قابل مصرف است

گندم به شکلهای مختلف قابل استفاده است.رشته فرنگی موجود در سوپ از هفته دوم شروع تغذیه بصورت میکس شده قابل استفاده است گندم بصورت بلغور یا پرک در سوپ یا آش یا گندم از ماه ۶ به بعد مصرف میشود.و بصورت نان یا پاستا و مکارانی ( با دستور پخت مختص کودکان زیر یک سال)بعد از ۸ ماهگی استفاده میشود

جو بطور معمول فقط در سوپ بصورت پرک شده از بعد ۶ ماهگی قابل مصرف است

عدس و ماش را میتوان به صورتهای مختلف مانند داخل سوپ یا حلیم یا کته شده با برنج بعد از۷ ماهگی استفاده نمود و باید توجه کنید حد اقل ۶ ساعت خیس بخورد و چند نوبت آب آن عوض شود.و مقدار له شدن یا کوبیده شدن آن بتدریچ کاهش یابد

نخود و انواع لوبیا ها بعلت نفاخ تر بودن بایستی بعد ۸تا۹ ماهگی شروع شوند و حتما بایستی چندین ساعت قبل پخت خیسانده شوند.و در غذاهای مختلف میتوان به کار برد..ولی حتما بایستی کمی له شوند تا احتمال آسپیراسیون یا خفگی نداشته باشند.

حبوبات را بصورت سویق یا آرد شده هم میتوان به غذا ها اضافه نمود و یکی از بهترین منابع برای افزایش کالری غذاها است و بر خلاف اغلب مکمل ها سویق باعث چاقی کاذب کودک نمیشود

پیام بگذارید

(0 دیدگاه)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی شده توسط ساینا وب